Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik ekip şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı yürekin az çok kârlevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, hariça doğru oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en yetişkin yararı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

En amelî ve nitelikli yangın kapısı fiyatları bâtınin uzman ekibe sahip firmamız ile iletişime geçiniz.

Yangına Dayanıklı Baplar ile müntesip her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya vesile vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Yangın bapları, yangın güvenliği dâhilin nazik öneme mevla olan yapısal unsurlardır. Müstacel durumlarda güvenli bir kaçış tedarik etmek için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları çoklukla yangın dayanımı yüksek malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Umumi amacı insanların binayı zarar görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yan tuzakır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma Yangın Kapısı amacına gereğince muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, vesair yangın bapları gibi bina güvenliği niyetının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol altına hileınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Report this wiki page